AIKUISEN LIIKUNTASUOSITUKSET

UKK-instituutti päivitti edellisiä liikuntasuosituksia perustaen kevyen ja reippaan liikkumisen tukijalaksi istumisen tauotuksen, sekä levon ja palautumisen. Kymmeniä vuosia kestäneiden tutkimusten tulos on se, että vain 1 tunnin ja 15 minuutin kestoisella rasittavalla, tai 2 tunnin ja 30 minuutin mittaisella reippaalla liikunnalla viikossa on valtavat terveyshyödyt. Kuitenkin suurin merkitys on sillä kuinka vietät aikasi viikon lopuilla 166 tunnilla. ;)

RAVITSEMUSSUOSITUKSET

Suomessa Valtion ravitsemusneuvottelukunta julkisti 2014 päivitetyn version ravintosuosituksista. Ero aijempaan, vuoden 1996 julkaistuun on se, että kasvisten suositusmäärää lisättiin ja makroaineiden suhteita toisiinsa laajennettiin. Valtiomme ravitsemussuositusten kerrotaan olevan käypiä niin perusterveille ihmisille, kuin 2-tyypin diabeteksestä kärsiville, sekä korkean verenpaineen ja korkeat veren rasva-arvot omaaville
Ravitsemussuositukset ovat aiheuttanut laajaa ja vastahankaista keskustelua mm. sosiaalisessa mediassa. Todettakoon tähän, että keho pystyy toimimaan monin eri tavoin ja esimerkiksi ruokarajoitteet ja erinäiset sairaudet voivat vaatia poikkeusta yleisistä normeista. Lopuksi Hulmin vuoden 2018 kantaaottamaton toteamus: Tieteessä totuus on totta toistaiseksi.

Dia1.JPG
 
Harjoituspäiväkirja1.sivu.jpg

LATAA TREENIPÄIVÄKIRJA ITSELLESI

Käytän mielelläni erilaisia työkaluja konkretisoimaan nykyhetkeä. Usein asioiden kirjaaminen auttaa näkemään kokonaisuuden paremmin, sekä antaa oivalluksia niin asiakkalle, kuin minullekin valmentajana. Tällä tavoin tulevaisuudenkin organisointi voi olla paljon helpompaa ja selkeämpää.

Yksi suosikkityökaluistani on harjoituspäiväkirja. Sen avulla on helppo seurata viikon liikuntasuorituksia. Mikä parasta, pisteiden kerryttämiseen voi jäädä koukkuun. ;)

Päiväkirjan pisteytyssääntö on laadittu UKK-instituutin liikuntasuosituksia seuraten. Voit myös käyttää pohjaa omiin tavoitteisii hyödyntäen, omanlaisen pisteytysjärjestelmäsi suunnitellen.

PUOLI KILOA PÄIVÄSSÄ,
JOSKUS ENEMMÄN ON VÄHEMMÄN!

"Syö paljon kasviksia", sanotaan. Jaa että paljonko?
"No paljon!"

Toimintani yksi osa-alueista on ravintovalmennus. Näiden asioiden äärellä saan askarrella liki päivittäin tehdessäni tilanteeseen ja tavoitteisiin soveltuvia suunnitelmia asiakkailleni.

Tämän päiväinen lausahdus herätti minut:

"Sulla on ihan erilainen lähestymistapa tähän asiaan kun muilla."

Kysyin, että kuinka niin.

"Tämä on niin ihanan konkreettista."

Syö paljon kasviksia. Mikä on paljon? Tiedätkö sinä? Kyseinen käsite on mielestäni kovinkin laaja ymmärrettäväksi täsmällisesti. Jokaisella on omanlaisensa tavoitteet, tarpeet ja estot, mutta jaan kanssanne nyt normaalia ruokavaliota noudattavalle kelpo ohjenuoran, joka antaa osviittaa siitä IHAN OIKEASTA kasvisten tarpeesta. "Puoli kiloa päivässä". Osan kasviksista voi syödä kypsennettyinä, tai kasvisten laadulla ja näin ollen määrällä on helppo pelata ja monipuolistaa ruokavaliota.

Testaa - saatat yllättyä!

Saat vihannestaulukon ladattua itsellesi TÄSTÄ

Nyppäsin kasvisosion ravintosuunnitelmasta, jonka olen rakentanut noin 2 000kcal kuluttavalle, aktiiviselle, perusruokavaliota noudattavalle henkilölle, HH 45% ruokavaliosta.

Tarvitsetko sinulle sopivan ja tarpeeseesi oikean ravintosuunnitelman? Ota yhteyttä, autan mielelläni.

Syö nämä kasviksetkuva.jpg
 
  • Facebook
  • Instagram

0458783178

Sirke Savolainen
Tampere, Lempäälä
Y-tunnus 2920192-2

©2020 by Personal Trainer Sisu. Proudly created with Wix.com